Isolatie 

We hebben een vervolgactie isolatiemaatregelen georganiseerd als onderdeel van de collectieve inkoopactie voor verduurzamingsmaatregelen 2021. Deze actie loopt van 1 maart 2021 tot 1 maart 2022 en omvat de grond-, vloer-, en spouwisolatie alsmede HR++ glas. Dakisolatie is geen onderdeel van de actie, omdat de uitvoering zeer afhangt van de lokale situatie en zodoende geen pakketprijs gedefinieerd kan worden. De participerende bedrijven kunnen deze maatregel echter wel uitvoeren. Indien u dakisolatie wenst kan u dit zeker bespreken met de participerende bedrijven. 

De geselecteerde bedrijven

In het verleden hebben wij reeds een aantal bedrijven geselecteerd gebaseerd op prijs, betrokkenheid bij de regio, kwaliteit en duurzaamheid, plan van aanpak, referenties en team en evt. onderaannemers. Gezien de beoordeling van de bedrijven door onze bewoners uit eerdere acties is besloten om met dezelfde bedrijven in 2021 door te gaan, te weten:

Informatie en Inschrijfformulier

Via het inschrijfformulier kunt u zich aanmelden.
Een Brochure Isolatiemaatregelen 2021 met uitgebreide informatie over isolatiemaatregelen en producten inclusief m2 prijzen voor de 2021 inkoopactie. daarnaast vindt u uitleg van de actie inclusief stappenplan

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan de lokale energiecoöperatie en de participerende bedrijven. Deze zullen vervolgens direct met u communiceren. Energie Verbonden en de energiecoöperatie monitoren het proces en helpen om de actie in goede banen te leiden en zullen zowel de bedrijven als deelnemers contacteren in het geval onverwachte vertragingen optreden in het doorloopproces. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de uitvoering.

Veel woningen niet goed geïsoleerd

 • Isoleren betekent meer comfort, lagere energierekening en bijdrage aan een beter milieu.
 • Er zijn veel huizen in Nederland die in de jaren 60/70 gebouwd zijn.
 • In de jaren 70 was isolatie nog geen standaard.
 • Isolatie werd pas na de oliecrisis en sinds het begin van de jaren ‘80 vaker toegepast.
 • Bij alle nieuwbouw is isolatie uiteraard goed toegepast.
 • Bij geïsoleerde woningen (jaren 70 e.v.) kun je ook besparen door na te isoleren en glas te vervangen.

Subsidies

Kijk ook naar de subsidiemogelijkheden voor isolatie- en installatiemaatregelen.

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

 • Bevestiging
  U ontvangt een automatische email met bevestiging van uw inschrijving. Hierin bevindt zich ook het emailadres van de lokale campagneleider. Dit is de contactpersoon vanuit de energiecoöperatie. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de lokale campagneleider.
 • Afspraak voor schouw
  Binnen één week zal u gecontacteerd worden door de participerende bedrijven voor een schouw. Dit is een afspraak bij u thuis om de lokale situatie te bekijken.
 • Schouw
  Het bezoek van de leverancier voor de technische schouw duurt ongeveer een uur. De leverancier bekijkt de geschiktheid van de spouw en de kruipruimte en eventuele obstakels voor de uitvoering.
 • Definitieve offerte
  Gebaseerd op de schouw wordt er door elk bedrijf een maatwerk offerte gedefinieerd inclusief eventuele persoonlijke wensen. Deze zullen gebaseerd zijn op de afgesproken m2 pakketprijzen vermeerderd met eventuele kosten voor meerwerk.
 • Beslissen
  U beslist zelf of u akkoord gaat met één van de offertes en overgaat op isolatiemaatregelen. Het is prettig als u ook de bedrijven informeert die niet door u geselecteerd zijn.
 • Uitvoering
  Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte plant u samen met de leverancier een datum voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het streven is om de werkzaamheden binnen 2 a 3 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden.