Warmtepompen

Warmtepompen

Ook in 2024 hebben we een collectieve inkoopactie voor warmtepompen als duurzaamheidsmaatregel. Deze collectieve actie loopt van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025 en wordt naar verwachting daarna weer verlengd. U dient zich via het inschrijfformulier aan te melden om van de collectieve inkoopactie gebruik te maken.

Voor de actie is er een selectie gemaakt van drie verschillende warmtepomp oplossingen met daarbij behorende bedrijven.

Hybride warmtepomp 

Een hybride warmtepomp is een systeem waarbij uw huidige gasgestookte cv-installatie gebruikt wordt voor de verwarming gedurende hele koude dagen en het aanmaken van warm water. De warmtepomp zorgt voor de verwarming van het huis tot een buitentemperatuur van zo’n 5 graden. De cv-installatie en de warmtepomp werken nauw met elkaar samen in een geïntegreerd systeem. In de actie worden zogenaamd lucht-water systemen aangeboden, waarbij er warmte uit de buitenlucht gebruikt wordt om het water in uw cv-systeem te verwarmen. Voor dit systeem hebben we het bedrijf HeatTransformers en Schipper BV uit Huizen geselecteerd. 
Meer informatie over de werkwijze van HeatTransformers kan hier worden gevonden. Zij zijn de marktleider in hybride lucht-water warmtepomp systemen. 
Schipper is een totaal installatiebedrijf waar u terecht kunt voor alle wensen op het gebied van de installatietechniek.

All-electric warmtepomp 

In een All-Electric (ready) systeem is de warmtepomp  geschikt om uw huis comfortabel te verwarmen zelfs bij zeer lage buitentemperaturen en ook om uw warm tapwater  te verzorgen. U bent hiermee op een gasloze toekomst voorbereid. U kunt de installatie in twee stappen laten installeren. U begint met de hybride versie waarbij uw verwarming nog steeds ondersteund kan worden door een gas cv-installatie en uw tapwater  nog steeds via de huidige cv-installatie wordt verwarmd. In deze fase kan u kijken of uw verwarming inderdaad gasloos zou kunnen werken. Is dit het geval dan kunt u in een tweede stap geheel gasloos gaan. Hierbij zal u een extra investering moeten doen in uw warm tapwater voorziening. Voor deze oplossingen hebben we Schipper BV uit Huizen gekozen en Pure Warmte uit Bussum.
Schipper is een totaal installatiebedrijf waar u terecht kunt voor alle wensen op het gebied van de installatietechniek. 

Pure warmte is gecertificeerde ontwerper en installateur van warmtepompsystemen, vooral gericht op all-electric oplossingen.

Airconditioning

Een moderne airconditioning systeem kan efficiënt verkoelen én verwarmen. In de winter wordt de warmte uit de buitenlucht gebruikt om de lucht in het huis te verwarmen. Dit zogenaamde lucht-lucht systeem is niet geïntegreerd met uw huidige cv-systeem maar werkt hier los van. Het kan echter ook als een hybride systeem worden gezien, immers uw huidige cv-systeem blijft nog steeds aanwezig en zal bijspringen gedurende de hele koude dagen en/of alleen een klein gedeelte van uw huis verwarmen waar geen airco binnenunit aanwezig is. Ook zorgt de cv-installatie voor het warme water. Voordeel van een dergelijk systeem is dat het in de zomer ook kan koelen en de opwarmtijden heel snel is. Voor deze oplossing hebben we de Thermgroep uit Nederhorst den Berg geselecteerd. Zij hebben ruime ervaringen in bijzondere toepassingen en hebben specialistische kennis op veel deelgebieden

Inschrijven

Middels het inschrijfformulier kunt u zich aanmelden. U kunt zich aanmelden voor één of meerdere type systemen. maar leest u graag hieronder verder voordat u zich inschrijft. 

Brochure Warmtepompen Q2 2024 Finaal

Informatiebrochure

Het is raadzaam om u eerst goed te laten informeren over de warmtepompen. Hiertoe hebben we een informatiebrochure opgesteld waarin gedetailleerde informatie is te vinden over de actie, de bedrijven, de producten en algemene informatie over de werking van een warmtepomp. Ook de aspecten die meespelen bij het bepalen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp en de te verwachten besparingen van een warmtepomp ten opzichte van een gasgestookte cv-installatie worden hierin uitgelegd. Tevens vindt u hier alle prijzen van de warmtepompen in deze collectieve actie. Deze brochure is hier te downloaden.

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan de desbetreffende lokale energiecoöperatie en de participerende bedrijven. De bedrijven zullen vervolgens direct met u communiceren. Energie Verbonden en de energiecoöperaties monitoren het proces en helpen om de actie in goede banen te leiden en zullen zowel de bedrijven als deelnemers contacteren in het geval onverwachte vertragingen optreden in het doorloopproces. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de uitvoering.

Richtprijzen, subsidies en extra’s

De tabellen hieronder bevatten richtprijzen voor de verschillende systemen en geven een gevoel voor het soort investering. De uitvoering en installatie van een warmtepompsysteem is echt maatwerk en zodoende kan hier niet met vaste prijsafspraken gewerkt worden. Zodoende kunnen hier ook geen rechten aan ontleend worden.  De hoogte van het ISDE-subsidiebedrag hangt ook af van het vermogen van de installatie. Voor airconditioning systemen gelden geen ISDE subsidies.

Voor de collectieve actie bieden de bedrijven verschillende voordelen. Zo biedt HeatTransformer een 50% korting op de eerste twee jaar van het onderhoud en optimalisatie abonnement. Deze service houdt in dat uw installatie op afstand in de gaten wordt gehouden en wordt ingeregeld zodat een 15% extra besparing gerealiseerd kan worden. Schipper biedt 2 jaar gratis monitoring aan.

Prijzen inkoopactie Schipper

Prijzen inkoopactie Heattransformers

Prijzen inkoopactie Pure Warmte

Prijzen inkoopactie Therm Group

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

1. Bevestiging
 U ontvangt een automatische email met bevestiging van uw inschrijving. Hierin bevindt zich ook het emailadres van de lokale campagneleider. Dit is de contactpersoon vanuit de energiecoöperatie. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de lokale campagneleider.

2. Afspraak voor schouw
Binnen één week zal u gecontacteerd worden door de participerende bedrijven voor een schouw. Dit is een afspraak bij u thuis om de lokale situatie te bekijken. 

3. Schouw
Om de specifieke situatie van u woning en eventuele aanvullende wensen in de offerte op te kunnen nemen moet een adviseur van het bedrijf de lokale situatie bij u thuis opnemen. Dit kan gedaan worden middels een afspraak bij u thuis of via een whatsapp online videogesprek. De schouw duurt ongeveer een uur. De leverancier neemt de situatie ter plaatse op, inclusief eventuele obstakels. Mocht u speciale wensen hebben, dan worden deze ook tijdens de schouw besproken.

4. Definitieve offerte
Gebaseerd op de schouw wordt er door elk bedrijf een maatwerk offerte gedefinieerd inclusief eventuele persoonlijke wensen. De prijzen die in deze brochure staan zijn indicatief. De uiteindelijke prijs hangt van veel zaken af waarbij gedacht moet worden aan zaken zoals lengte van leidingen, locatie van binnen en buiten units, moeilijkheid van leidingen traject etc. Daarnaast zijn de kosten van materiaal en arbeid momenteel ook erg volatiel.

5. Beslissen
U beslist zelf of u akkoord gaat met (één van) de offertes. Het is prettig als u ook de bedrijven informeert die niet door u geselecteerd zijn.

6. Uitvoering
Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte plant u samen met de leverancier een datum voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het streven is om de werkzaamheden binnen 4-5 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden.