Actie zonnepanelen

Plaats een reactie

Zonnepanelen 

De inkoopactie zonnepanelen is nu onderdeel van de collectieve inkoop verduurzamingsmaatregelen 2021.

Keuze uit twee bedrijven

Dit keer hebben we naast Groenpand ook Zonnefabriek geselecteerd omdat wij vinden dat u een keuze zou moeten hebben tussen twee bedrijven. Beide bedrijven hebben naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen, werken met eigen installatieteams en geven goede garanties op werk en materiaal. De aangeboden Full Black panelen zijn state-of-the-art met een piek vermogen van maar liefst 375-380 Watt.

Huren ipv kopen

Naast het kopen van een installatie bij Groenpand of Zonnefabriek, biedt Zonnefabriek ook de mogelijkheid tot huur, waarbij de installatie op elk moment in de toekomst boetevrij overgenomen kan worden.

100% groene lokale energie

Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 

 

 

Inschrijven en informatiebrochure

Via het inschrijfformulier kunt u zich inschrijven.

Een brochure met uitgebreide informatie over zonnepaneel installaties vindt u hier en omvat de volgende onderwerpen:

  1. Uitleg van de actie inclusief stappenplan
  2. Participerende bedrijven, gebruikte materialen en pakketprijzen;
  3. Situationele voorwaarden voor uitvoering
  4. Investeringen, BTW teruggave en terugverdientijden
  5. Werking en configuraties van zonnepaneelsystemen

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan de participerende bedrijven. Deze zullen vervolgens rechtstreeks met u communiceren. Energie Verbonden en de lokale energie coöperaties monitoren wekelijks de voortgang van het proces en helpen om de actie in goede banen te leiden. Zij zullen zowel de bedrijven als deelnemers contacteren in het geval onverwachte vertragingen optreden in het doorloopproces. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de installatie. 

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

Bevestiging
U ontvangt een automatische email met bevestiging van uw inschrijving. Hierin bevindt zich ook het emailadres van de lokale campagneleider. Dit is de contactpersoon vanuit de energiecoöperatie. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met de campagneleider.

Indicatieve offerte
Na ongeveer 1 week kunt u een indicatieve offerte verwachten van Groenpand en Zonnefabriek. Deze is gebaseerd op satellietbeelden van uw dak en het door u opgegeven elektriciteitsverbruik. Deze offerte kan pas definitief gemaakt worden als er een schouw van de lokale situatie bij u thuis is geweest. De bedrijven zullen een afspraak maken voor deze schouw.

Schouw
Het bezoek van de leverancier voor de technische schouw duurt ongeveer een uur. De leverancier bekijkt de geschiktheid van het dak, eventuele obstakels, de locatie voor de omvormer en het kabeltraject en de meterkast.

Definitieve offerte
Indien nodig worden de indicatieve offerte(s) aangepast naar de situatie in uw woning en uw wensen en vervolgens definitief gemaakt.

Beslissen
U beslist zelf of u akkoord gaat met één van de offertes en overgaat op installatie van de panelen. Het zou prettig zijn als u ook het bedrijf informeert waarmee u niet in zee wil gaan.

Uitvoering
Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte plant u samen met de leverancier een dag dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het streven is om de installatie binnen 2 á 3 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden. De leverancier is over het algemeen een dag bezig met de installatie van het systeem.