De actie in het kort

De collectieve inkoop zonnepanelen maakt deel uit van de collectieve inkoop verduurzamingsmaatregelen 2022. Deze informatie is geactualiseerd met prijzen geldig vanaf vierde kwartaal 2022.
 

Keuze uit twee bedrijven

Net als in 2021 hebben we scherpe aanbiedingen van zowel Zekerzon (Zonnefabriek) uit Amsterdam als Groenpand uit Utrecht. Beide bedrijven hebben naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen, werken met eigen installatieteams en geven goede garanties op werk en materiaal. De aangeboden Full Black panelen zijn state-of-the-art. Vanaf oktober zullen de aangeboden panelen een piek vermogen hebben van 395 en 410 Watt.

Huren ipv kopen

Naast het kopen van een installatie bij Groenpand of ZekerZon, biedt ZekerZon ook de mogelijkheid tot huur, waarbij de installatie op elk moment in de toekomst boetevrij overgenomen kan worden.

Pakketten en prijzen

Alle gebruikte componenten zijn afkomstig van gerenommeerde bedrijven met uitstekende kwaliteit en garanties.

NB: Prijzen zijn nauwkeurig maar exclusief lokaal meerwerk. Als particulier kan u de betaalde BTW terugvorderen. Zodoende zijn de prijzen exclusief BTW opgenomen in de tabel.

Inschrijven

Schrijf u in voor de actie via het inschrijfformulier

Informatiebrochure

Voordat u zich inschrijft voor de actie moet u zich goed te laten informeren over technische en commerciële aspecten van zonne-installaties. Hiertoe hebben wij een Informatiebrochure Zonnepanelen opgesteld die u hier kan downloaden. In de brochure vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 
  1. Uitleg van de actie inclusief stappenplan
  2. Participerende bedrijven, gebruikte materialen en pakketprijzen;
  3. Situationele voorwaarden voor uitvoering
  4. Investeringen, BTW teruggave en terugverdientijden
  5. Werking en configuraties van zonnepaneelsystemen

Ook is het mogelijk om een adviesgesprek met een van de lokale gratis energiecoaches aan te vragen. 

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan de lokale energiecoöperatie en participerende bedrijven. Deze zullen vervolgens rechtstreeks met u communiceren. Energie Verbonden en de lokale energie coöperaties monitoren wekelijks de voortgang van het proces en helpen om de actie in goede banen te leiden. Zij zullen zowel de bedrijven als deelnemers contacteren in het geval onverwachte vertragingen optreden in het doorloopproces. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de installatie. 

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

1. Bevestiging
U ontvangt een automatische email met bevestiging van uw inschrijving. Hierin bevindt zich ook het emailadres van de lokale campagneleider. Dit is de contactpersoon vanuit de energiecoöperatie. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met de campagneleider.

2. Indicatieve offerte
Na ongeveer 1 week kunt u een indicatieve offerte verwachten van Groenpand en Zekerzon. Deze is gebaseerd op satellietbeelden van uw dak en het door u opgegeven elektriciteitsverbruik. Deze offerte kan pas definitief gemaakt worden als er een schouw van de lokale situatie bij u thuis is geweest. De bedrijven zullen een afspraak maken voor deze schouw.

3. Schouw
Het bezoek van de leverancier voor de technische schouw duurt ongeveer een uur. De leverancier bekijkt de geschiktheid van het dak, eventuele obstakels, de locatie voor de omvormer en het kabeltraject en de meterkast.e

4. Definitieve offerte
Indien nodig worden de indicatieve offerte(s) aangepast naar de situatie in uw woning en uw wensen en vervolgens definitief gemaakt.

5. Beslissen
U beslist zelf of u akkoord gaat met één van de offertes en overgaat op installatie van de panelen. Het zou prettig zijn als u ook het bedrijf informeert waarmee u niet in zee wil gaan.

6. Uitvoering
Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte plant u samen met de leverancier een dag dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het streven is om de installatie binnen 2 á 3 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden. De leverancier is over het algemeen een dag bezig met de installatie van het systeem. Vanwege de enorme drulte zijn momenteel de wachttijden voor installatie aanzienlijk langer dan normaal. Er moet rekening worden gehouden met een doorlooptijd van 5-6 maanden tussen aanmelding voor de actie en realisatie van de installatie.