Let op: De voorjaarsactie zonnepanelen is inmiddels afgerond. De najaarsactie start 1 november 2020. Het kan zijn dat bedrijven en prijzen dan wijzigen. U kunt zich wel vast inschrijven. 

Start inkoopactie zonnepanelen

De collectieve inkoopactie zonnepanelen voor alle energiecoöperaties in het Gooi wordt tweemaal per jaar georganiseerd: in het voorjaar (van maart tot en met juni) en in het najaar (van oktober tot december).
Voor elke inkoopactie wordt een bedrijf geselecteerd en prijsafspraken gemaakt. 

Voor de voorjaarsactie van maart-juni 2020 is Groenpand geselecteerd omdat het bedrijf naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring heeft met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen. Onderstaande pakketten zijn het voorjaarsaanbod van Groenpand. 

100% groene lokale energie

Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord.

Financieel aantrekkelijk

Een investering in zonnepanelen is financieel aantrekkelijk. Gemiddeld genomen verdient u uw investering in 6 tot 8 jaar terug. U verlaagt dankzij de zonnepanelen blijvend uw energiekosten. Een zonne-energie-systeem kan zonder problemen 20-30 jaar stroom blijven leveren. Particulieren kunnen de 21% btw terugvragen. 

Inschrijven

Inschrijfformulier 

Via het inschrijfformulier kunt u zich op elk moment inschrijven U komt dan op de wachtlijst voor de eerstvolgende collectieve inkoopactie zonnepanelen. Voor nadere informatie kunt u terecht bij uw lokale energiecoöperatie. 

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan het geselecteerde bedrijf, dat na de inschrijving onderstaande stappen uitvoert. 
Energie Verbonden monitort het proces en helpt om de actie in goede banen te leiden. 
Het geselecteerde bedrijf is verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de installatie. 
 

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

  1. Contact: Na uw inschrijving ontvangt u een vragenlijst van het geselecteerde bedrijf. 
  2. Afspraak: Als uw dak geschikt lijkt, stuurt het bedrijf u een online agenda voor het maken van een afspraak voor een gratis bezoek van een adviseur bij thuis. Afspraak thuis bij u duurt ongeveer 1 uur.
  3. Offerte: Twee weken na de afspraak ontvangt u het aanbod. Binnen 30 dagen horen we graag uw definitieve akkoord op de offerte.
  4. Installatie: Ongeveer 2 of 3 maanden na uw akkoord of zoveel eerder als mogelijk worden de panelen geïnstalleerd.
 
 
 enb

Aanbod voorjaar 2020

We zijn met Groenpand richtprijzen overeengekomen voor systemen van 6 tot 20 panelen. Andere aantallen zijn uiteraard ook mogelijk. U kunt kiezen uit een systeem met Solar Edge optimizers en omvormer en een SMA Sunny Boy (goedkoper) systeem met centrale omvormer zonder optimizers. Dit laatste systeem kan ingezet worden bij eenvoudige daken met één dakvlak en geen schaduw. In beide pakketten zijn TrinaSolar zonnepanelen full black van 320 Wp opgenomen. 

De prijzen zijn richtprijzen voor een “standaardsituatie”. Wanneer u bijvoorbeeld een verouderde meterkast heeft of een ingewikkeld dak, dan kan de prijs hoger uitvallen. Voor particulieren is BTW teruggave mogelijk. 
Onderstaand een klein overzicht. Voor andere aantallen kunt u de Pakketlijst voorjaar 2020 raadplegen.