Zonnepanelen

De collectieve inkoop zonnepanelen maakt deel uit van de collectieve inkoop verduurzamingsmaatregelen tot 1 april 2024. Vanaf 1 januari 2024 gelden nieuwe afspraken en prijzen (zie onderstaand). De prijzen worden per kwartaal  vastgesteld. 

Keuze uit twee bedrijven

We hebben scherpe aanbiedingen van zowel Zekerzon (Zonnefabriek) uit Amsterdam als Groenpand uit Utrecht. Beide bedrijven hebben naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen, werken met eigen installatieteams en geven goede garanties op werk en materiaal. De aangeboden Full Black panelen zijn van de laatste stand van de techniek.  De aangeboden panelen hebben een piekvermogen van 415 en 410 Watt.

Pakketten en prijzen
collectieve actie

Alle gebruikte componenten zijn afkomstig van gerenommeerde bedrijven met uitstekende kwaliteit en garanties. Zie voor meer informatie de informatie-brochures.

Inschrijven

Schrijf u in voor de actie via het inschrijfformulier

Informatiebrochure

Voordat u zich inschrijft voor de actie moet u zich goed te laten informeren over technische en commerciële aspecten van zonne-installaties. Hiertoe hebben wij een Informatiebrochure Zonnepanelen opgesteld die u hier kan downloaden. In de brochure vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 
  1. Uitleg van de actie inclusief stappenplan
  2. Participerende bedrijven, gebruikte materialen en pakketprijzen;
  3. Situationele voorwaarden voor uitvoering
  4. Investeringen en  terugverdientijden
  5. Werking en configuraties van zonnepaneelsystemen

Ook is het mogelijk om een adviesgesprek met een van de lokale gratis energiecoaches aan te vragen. 

Gegevens en aansprakelijkheid

Uw gegevens worden doorgegeven aan de lokale energiecoöperatie en participerende bedrijven. Deze zullen vervolgens rechtstreeks met u communiceren. Energie Verbonden en de lokale energie coöperaties monitoren wekelijks de voortgang van het proces en helpen om de actie in goede banen te leiden. Zij zullen zowel de bedrijven als deelnemers contacteren in het geval onverwachte vertragingen optreden in het doorloopproces. De deelnemende bedrijven zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van uw aanvraag en de kwaliteit van de installatie. 

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

1. Bevestiging
U ontvangt een automatische email met bevestiging van uw inschrijving. Hierin bevindt zich ook het emailadres van de lokale campagneleider. Dit is de contactpersoon vanuit de energiecoöperatie. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met de campagneleider.

2. Indicatieve offerte
Het streven is dat u binnen 2 weken een indicatieve offerte kunt verwachten van Groenpand en Zekerzon. Deze is gebaseerd op satellietbeelden van uw dak en het door u opgegeven elektriciteitsverbruik. Deze offerte kan pas definitief gemaakt worden als er een schouw van de lokale situatie bij u thuis is geweest. De bedrijven zullen een afspraak maken voor deze schouw. Door de huidige gekte in de markt van zonnepanelen kunnen de wachttijden voor de eerste indicatieve offerte oplopen tot een maand. De bedrijven doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk te contacteren.

3. Schouw
Het bezoek van de leverancier voor de technische schouw duurt ongeveer een uur. De leverancier bekijkt de geschiktheid van het dak, eventuele obstakels, de locatie voor de omvormer en het kabeltraject en de meterkast.

4. Definitieve offerte
Indien nodig worden de indicatieve offerte(s) aangepast naar de situatie in uw woning en uw wensen en vervolgens definitief gemaakt.

5. Beslissen
U beslist zelf of u akkoord gaat met één van de offertes en overgaat op installatie van de panelen. Het zou prettig zijn als u ook het bedrijf informeert waarmee u niet in zee wil gaan.

6. Uitvoering
Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte plant u samen met de leverancier een dag dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het streven is om de installatie binnen 2 á 3 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden. De leverancier is over het algemeen een dag bezig met de installatie van het systeem. Vanwege de enorme drukte zijn momenteel de wachttijden voor installatie aanzienlijk langer dan normaal.  Er moet rekening worden gehouden met een doorlooptijd van 4 maanden tussen acceptatie van de offerte en de realisatie van de installatie, vooral veroorzaakt door schaarste aan componenten en arbeid. Ook hier doen de bedrijven er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te laten zijn, maar worden veel vertragingen veroorzaakt door zaken buiten hun macht.

Gekleurde panelen (Nieuw)

Vanuit de bewoners ontvangen regelmatig vragen over de mogelijkheden van gekleurde panelen. Dat wil zeggen panelen die minder contrasteren op de vele oranje/rode daken die er in de regio zijn. De firma Bisol (www.bisol.com) uit België levert dit soort panelen en in onze regio installeert Solarfriends uit Nederhorst den Berg (www.solarfriends.nl) systemen met deze panelen. De panelen kunnen in vele kleuren worden geleverd en de randen van de panelen zijn uitgevoerd in bijpassende kleuren.

De kleur van de Bisol panelen wordt gecreëerd door toepassing van een gekleurde folie. Deze folie houdt een gedeelte van het zonlicht dat op het paneel valt tegen en zodoende is de opbrengst van deze panelen minder dan bij standaard panelen met een transparante folie. Hierdoor is ook de Wp prijs een stuk hoger dan traditionele panelen.

De panelen worden in Europa ontworpen en geproduceerd, hebben 100% vermogensgarantie tot 25 jaar en de ecologische voetafdruk per BISOL product is nul omdat de energie voor de productie uit 100% CO2 neutrale bronnen komt.

Dit Bisol aanbod is niet opgenomen in de collectieve actie. Als u geïnteresseerd bent kan u DIRECT contact opnemen met Solarfriends: Marieke Breitsma  Email: marieke@solarfriends.nl  Mobiel: 0645381434

Wij hebben indicatieve pakketprijzen met Solarfriends afgesproken die gelden voor complete systemen en schuine daken. De prijzen zijn exclusief eventuele meerkosten voor ladderlift, aanpassingen aan meterkast, dak doorvoer en schouw en complexe situaties.